Estiu sense presses

Estiu sense presses

La societat actual, anomenem-la, per exemple, “ societat de la pressa”, per posar èmfasis a un dels factors que caracteritzen el “fer quotidià”, ens empeny a un ritme frenètic, basat en l’activitat constant i en la reacció permanent a qualsevol estímul.

Què passa quan aquest ritme s’atura? Què ens passa davant la pàgina en blanc: el temps lliure, el temps mort, o, dit d’una altra manera, les vacances?

Les vacances són aquell període de temps en què, generalment, podem aparcar l’ocupació laboral i dedicar el nostre temps al gaudir. És, aparentment, una època lúdica, sense preocupacions, ni estrès, una època associada al benestar. Malgrat tot, en ocasions ens pot suscitar una certa sensació “d’abisme”.

En el transcurs de la història, diversos filòsofs, psicòlegs, antropòlegs, sociòlegs, etc., han considerat l’ésser humà com un animal de costums. La rutina ens ajuda a enfrontar el dia a dia sense qüestionar-nos gaire res, tot ve marcat per l’exterior (la feina, els horaris dels fills…), fet que pot fer-nos sentir víctimes d’una dinàmica opressiva, però que, alhora, ens ajuda a “tirar endavant” sense haver de decidir. Per aquest motiu, sovint les vacances suposen un cert desajust, un període que cal revisar, replantejar.

Més enllà dels viatges i de les activitats programades, el període de vacances pot també esdevenir un moment clau per redescobrir l’espai familiar. Aquest espai que, víctimes de la “pressa”del dia a dia, tendim a descuidar.

Des d’Educare Club us proposem aprofitar aquesta època de l’any com un “parèntesis” en el temps rutinari per a cultivar vincles. Un parèntesis d’escolta, d’observació, de diversió i, alhora, de reflexió. Un període per fer de qualsevol activitat, una aventura per viure en família i conèixer-nos i apropar-nos una mica més.

No cal participar en grans experiències, també podem aprendre a recuperar el plaer de les petites coses: un pícnic vora el riu, una vetllada d’històries màgiques sota els estels, passejades de capvespre al costat del mar, etc.

En aquest sentit, la natura ens pot oferir espais plens de màgia i llibertat, escenaris infinits, sense patir cap desajust a la nostra butxaca. I, de ben segur, que si aprenem a gaudir d’aquests moments, tot un horitzó de possibilitats es desplegarà davant nostre.

En una enquesta realitzada a nens i nenes d’entre 5 a 10 anys on es preguntava quins eren els moments més agradables que recordaven, tots coincidien amb estones compartides amb els seus familiars propers. “Quan el pare em va ajudar a trobar petxines per fer un collaret”, deia la Clàudia, “Quan vam jugar a buscar objectes per la casa” deia el Marc, “Quan vaig preparar galetes de xocolata amb l’àvia”, deia el Roger… Podeu fer un simple exercici: tancar els ulls, respirar fons i buscar amb tots els sentits quins són els vostres records infantils més preuats…

És en aquests moments, en aquests “petits moments”, sense pressa, sense preocupacions, sense estrès,.. on podem redescobrir-nos i recuperar, una mica, el sentit de tot plegat. Bon estiu de part de tot l’equip Educare Club!

Comptem amb més de 20 anys d’experiència en gestió educativa, de recursos humans i dins de l’aula. I també amb més de 13 anys d’experiència en formació de pares i/o mestres i d’acompanyament pedagògic familiar.
Contacte
Serveis
You don't have permission to register
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a [email protected]

× Et podem ajudar?