L’entrada a l’escola: una adaptació compartida

L’entrada a l’escola: una adaptació compartida

Avui s’inicia un nou curs escolar i en la majoria dels casos començar a l’escola bressol és la primera separació del nen i la família; i això provoca ansietat tant en el nen com en els pares. És lògic i normal. A l’ansietat per la separació cal afegir-hi la desconeixença que s’esdevé davant de: un espai nou, adults nous i companys nous. També és normal.

Algunes de les preguntes més habituals dels pares poden ser: estarà ben atès? La persona que el cuida l’estimarà? L’acceptarà tal i com és? Com encaixarà el meu fill aquest canvi? Com l’afectarà? Com serà el seu futur?

Algunes suggerències per fer-ho més fàcil són conèixer amb anterioritat l’escola nova, els nous mestres i començar a practicar les noves rutines. Essent els infants els protagonistes, per exemple, preparant junts la motxilla i el material que hauran de portar a escola.

Però cal tenir sempre present que tots, nens, pares i mestres necessitem un temps d’adaptació que també forma part de l’aprenentatge. Que ni mestres ni pares podem estalviar al nen la tristesa de la separació però que la nostra tranquil·litat i seguretat en el procés els facilitarà una millor i més ràpida adaptació.

Per acabar recordeu que aquests primers dies de retorn a l’escola o d’adaptació, especialment a la llar, és bona idea intentar trobar cada dia petits moments de joc de falda i de riures per tal d’ajudar als petits amb les noves emocions i els canvis.

Les claus d’aquest procés compartit són: amor, afecte, molta comunicació, paciència i comprensió, a tots els nivells. Educant plegats i en positiu.

Bon inici de curs a tots!

Comptem amb més de 20 anys d’experiència en gestió educativa, de recursos humans i dins de l’aula. I també amb més de 13 anys d’experiència en formació de pares i/o mestres i d’acompanyament pedagògic familiar.
Contacte
Serveis
You don't have permission to register
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a [email protected]

× Et podem ajudar?