Fent camí emocional amb els nostres fills

Fent camí emocional amb els nostres fills

Sovint sentim a parlar d’intel·ligència emocional o gestió de les emocions… A vegades ens preguntem com fer camí emocional amb els nostres fills…

Per això avui volem fer-vos arribar algunes idees, suggeriments, eines per treballar les emocions a casa. Primer de tot cal ajudar als nostres fills a identificar els seus sentiments i emocions. El cicle natural de les emocions és que es moguin dins nostre, les gestionem i avancem. Si les neguem o reprimim queden atrapades a dins. Per això cal interactuarsempre positivament amb els infants. Converses, no ordres, sense crits. Sent amables per explicar els nostres arguments fomentem la conversa, l’escolta activa i el diàleg. Seguidament cal reforçar sempre positivament la relació dels nostres fills amb els altres. I sobretot empatitzar amb les emocions dels petits. Sentir-se comprés ajuda a gestionar millor l’emoció. Els infants desenvolupen l’empatia quan l’experimenten en altres. També cal escoltar activament les emocions dels nostres fills. Compartir-les i saber-se escoltat els permet seguir endavant i sentir-se segurs. Els dóna l’espai per compartir i auto gestionar-les. Molt important també és ensenyar-los a resoldre problemes. Les emocions són missatges. Els nostres fills han d’aprendre a respirar a través d’ells, a entendre’ls i a reaccionar-hi si cal. I no oblidem que la nostra millor eina d’aprenentatge és jugar! Jugant també treballem les emocions. Ajudant als nostres fills a “jugar” amb les seves emocions internes i resoldre-les, els permet madurar. Finalment és molt important saber buscar suportsperquè tots els pares necessitem ajuda i poder parlar i compartir les nostres emocions i alhora ens servirà per poder ajudar als nostres fills.

A més a més, alguns dels recursos didàctics que podem fer servir a casa per treballar les emocions són: contes, meditació (setmanal), el tren i/o roda de les emocions, ballar, cantar, fer esport, riure, fer joc simbòlic, dibuixar emocions o situacions que ens agradin, pintar mandales o veure pel·lícules plegats que tractin les emocions (Gru, Del revés…).

 

Finalment, però molt important també, uns pares tranquils i atents poden ajudar millor als seus fills a fer camí emocional. Per això és vital que siguem capaços de: regular-nos, un adult pacífic té més i millor influència en un infant que qualsevol crit. Tots tenim un botó de pausa intern, respirem, parem, sortim, tornem a començar… Siguem models també de gestió de la paciència. Estar enfadat no ajuda a prendre bones decisions. Retrobem la connexió amb els nostres fills. Acompanyem, no controlem, perquè puguin desenvolupar la seva pròpia intel·ligència emocional. No els diguem com han de sentir-se. PreguntemRevisem la nostra infantesa i els nostres models i si cal fem un reset. I per acabar és vital que siguem pares sense estrés (corre, salta, balla, toca la bateria, riu, fes ioga o un àpat amb amics…) i també capaços de buscar suports quan ens calguin.

 

Ja estàs fent camí emocional. Enhorabona!!!

1 COMENTARIS

Marina

Molt encertat i interessant ara a l’estiu on tot surt de la rutina i costa gestionar emocions!

ESCRIU UN COMENTARI 

Comptem amb més de 20 anys d’experiència en gestió educativa, de recursos humans i dins de l’aula. I també amb més de 13 anys d’experiència en formació de pares i/o mestres i d’acompanyament pedagògic familiar.
Contacte
Serveis
You don't have permission to register
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a [email protected]

× Et podem ajudar?