Parella i fills: espais per concil·liar!

Parella i fills: espais per concil·liar!

Tenir un fill és un moment fantàstic però sovint no som conscients que també pot ser un moment de canvi estressant. Cal trobar les eines per concil·liar els nous espais: persona, parella i nadons, és a dir, família! I les millor eines per fer-ho són l’amor i el humor!

Estem apunt per ser pares?!? Està apunt la nostra relació de parella per la paternitat?!? Haurem d’aprendre’n!

I algunes de les eines que podem fer servir per concil·liar els diferents espais són: fer sempre benvingudes càlides a la nostra parella, encara que hagi sigut un dia dur amb els peques o a la feina; trobar espais per la re-connexió amb la parella diàriament i/o setmanalment; establir horaris prudents per posar a dormir els nostres fills perquè així cuidem el seu descans i tenim temps de parella; compartir les tasques d’organització i cura de la casa per no sobrecarregar ningú i per tenir també més temps; encoratjar l’autonomia dels nostres fills perquè poden, perquè els dóna autoestima, i un cop més, es tradueix en més temps per nosaltres; recuperar activitats de lleure conjuntes que fèiem abans de ser pares; i ser pares a parts iguals: l’estil de la mare i el pare són vàlids al mateix nivell encara que siguin estils diferents; tenir present i entendre les diferents etapes de la relació de parella, és a dir, els diferents reptes temporals que se’ns presenten; comunicar, parlar, dir, proposar, demanar i parlar, parlar, parlar; posar la parella primer, abans que els fills, perquè aquest és el veritable pal de paller de la família, sobretot som parella abans que pares; presentar sempre front comú en l’educació davant dels nostres fills, en altres paraules, siguem els millors fans del nostre company/a perquè dóna seguretat als nostres fills i millora l’autoestima de la nostra parella, visca el treball en equip; dedicar-se temps i espais personals setmanalment, quan nosaltres estem contents, relaxats i oxigenats, tothom ho està; i finalment, tornar a fer de l’amor i l’afecte una prioritat .

En resum, hem de tenir present alguns conceptes com: transició i temps, reconstruir i re-connectar, concil·liar i organitzar, treball en equip i esforç, proposar i prioritzar, i sobretot l’afecte i parlar molt de tot.

Benvinguts al fantàstic món de la família!!!

Comptem amb més de 20 anys d’experiència en gestió educativa, de recursos humans i dins de l’aula. I també amb més de 13 anys d’experiència en formació de pares i/o mestres i d’acompanyament pedagògic familiar.
Contacte
Serveis
You don't have permission to register
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a [email protected]

× Et podem ajudar?