Educare Club

  -  Famílies   -  Pares i avis, els súper herois moderns!
Pares i avis, els súper herois moderns!

Pares i avis, els súper herois moderns!

A vegades ens preguntem qui som… Persones, pares, avis, executors, reguladors, fulls de logística, taxistes, meitat d’una parella, fills, germans, tiets, professionals, esportistes, cuiners, educadors… Tot en un?!?

Els rols familiars han anat canviant i en els últims anys més vertiginosament, sense quasi ni temps per respirar ni adaptar-nos-hi. No fa tant de les famílies extenses compartint casa, on les dones tenien el rol de cuidadores de tots, grans i petits, propers o no tant, i encara fa menys de la incorporació d’aquesta dona al món laboral i de la segmentació de la gran família en petites unitats.

I sense entrar en detall en tots els canvis de rol que això ha suposat, és evident que la criança, encara que les famílies s’hagin atomitzat, segueix sent compartida. Perquè el ritme del dia a dia i de les necessitats que ens hem imposat, no ens permeten conciliar ni arribar a tot. Què o com ho faríem sense xarxa familiar?!?!

Però aquesta criança compartida, generalment entre pares i avis, i que es basa en 1 calendari atapeït, requereix de certes premisses:

  • Explicar. Parlar. Consensuar. Preguntar…
  • Llibertat i respecte per l’espai i el temps de cadascun.
  • Llibertat i respecte pel model de criança escollit.
  • Gaudir de temps de lleure tots plegats.
  • Agraïment!

Com diu un proverbi africà “per educar un infant cal tota la tribu” i tots els models són importants i enriquidors si són ben compartits.

I recordeu: keep calm i visca la criança compartida!!!

Comptem amb més de 20 anys d’experiència en gestió educativa, de recursos humans i dins de l’aula. I també amb més de 13 anys d’experiència en formació de pares i/o mestres i d’acompanyament pedagògic familiar.
Contacte
Serveis
You don't have permission to register
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a [email protected]

× Et podem ajudar?