Educare Club

  -  Adolescència   -  Pares i adolescents o adolescents i pares

Pares i adolescents o adolescents i pares

Esmorzant en un dels meus llocs preferits, una mare em deia: “Txell als pares d’adolescents també ens cal molt d’acompanyament…”
Cert, i tant! I de fet, quan no ens cal acompanyament als pares?!

Són tantes les etapes que passem, pares i fills, famílies, tan ràpides a vegades, tan intenses també… I el ritme de vida que avui se’ns imposa, molt sovint no ens dóna temps ni per respirar… Ens ho prenem com una dificultat afegida quan en realitat la criança dels fills sempre és una inspiració. Una inspiració a preguntar-nos com ho podem fer millor.

Per a tots aquells pares i mares, d’adolescents o no, que senten què volen seguir inspirant-se i inspirant als seus fills, us recomanem algunes frases de connexió o retrobament emocional, per avui i sempre. Frases o preguntes tals com:

  • Diguem com et sents, vull entendre com et sents…
  • És normal enfadar-se a vegades, t’estimo fins i tot quan estàs enfadat…
  • Puc fer-te una abraçada?
  • Respirem fons tots dos junts i ho repensem, com et puc ajudar?
  • Podem tornar a començar?
  • Em sap greu que… t’escolto, t’entenc, la propera vegada procuraré…

Amb la llibertat que els nostres fills trobin el moment per respondre-les quan estiguin apunt i que hagin viscut a través del nostre exemple com fer-ho.

Aquests fills que ens fan mirar endavant, que ens fan riure, que ens omplen, que ens inspiren a buscar la millor versió de nosaltres mateixos, que ens fan jugar i ser feliços… I que també són els mateixos que no ens deixen dormir seguit al principi i ens fan perdre la son després, o que no ens deixen menjar amb calma, o llegir més enllà, ni anar al bany sols, o viatjar lleugers… en definitiva, que sembla que no ens deixin fer res! Aquests són els fills adolescents que ens miren i en el fons desitgen ser valents, divertits, capaços, esforçats i estimats com ho són els seus pares i mares. Som-hi!

Keep calm and continue being their inspiration.

Comptem amb més de 20 anys d’experiència en gestió educativa, de recursos humans i dins de l’aula. I també amb més de 13 anys d’experiència en formació de pares i/o mestres i d’acompanyament pedagògic familiar.
Contacte
Serveis
You don't have permission to register
×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a [email protected]

× Et podem ajudar?